Veiligheid in het vizier

Na een drukke werkweek is het altijd heerlijk om in het weekend op een mooie herfstdag op de motor te kruipen. Bij voorkeur met een stel vrienden richting België, gas er op en genieten van het geronk. Niet te gek en uiteraard wel veilig. Een klein maar niet te onderschatten onderdeel van dit veiligheidsaspect zijn onze Peco Douwes Group microschroefjes.

Zelf rijd ik al zo’n 30 jaar motor. De toerbike is mijn passie. Ik pas mijzelf altijd aan aan het verkeer en rijd nogal defensief. Behalve bij die dikke files op de A4. Als ik er dan tussendoor kan schieten, zal ik het niet laten. Veiligheid is belangrijk op de motor. Veel motoren zijn uitgerust met ABS en traction control, wat het veilig rijden vergroot. Maar de motorrijder kan er zelf ook veel aan doen. Goede beschermende kleding en uiteraard een goedgekeurde helm. Voor de helm is tegenwoordig het zogenaamde Pinlock systeem leverbaar. Pinlock Anti-Fog. Dat is een extra vizier in de helm, die voorkomt dat het vizier beslaat. Dus beter zicht en dat betekent extra veiligheid. Ikzelf rijd al een tijdje rond met een gele fluorescerende helm (vanwege ja …. veiligheid) voorzien van dit Pinlock-systeem. Een uitkomst, niks geen beslagen ‘ruiten’, maar gewoon altijd helder zicht.

Micro-klein schroefje

Nu zal je denken waarom deze specifieke aandacht hiervoor. Daar komt ie. Heb je wel eens goed gekeken naar de manier waarop het Pinlock systeem zit gemonteerd in de helm? Inderdaad met de microschroefjes uit het programma van Peco Douwes Group. Dus bij elke motorrit zijn het onze eigen producten die mijn blik helder op de weg houdt.

Blik op de weg

Die blik heb ik ook nodig om de verkeersborden goed te zien. Niet alleen om de snelheid in de gaten te houden en boetes te voorkomen, maar ook om op de juiste route te blijven. En dan is het nog eens half zo leuk dat ook deze verkeersborden een link hebben met Douwes. Dit zijn dit keer de Seclock SecuFast veiligheidsschroeven die hier hun dienst bewijzen. Deze worden uit anti-diefstal oogpunt bevestigd met onze SecuFast producten. Je hebt altijd verzamelaars die graag een verkeersbord in de tuin hebben staan. Om deze onverlaten tegengas te geven, zijn deze borden met onze veiligheidsschroeven bevestigd. Knappe jongen die ze los krijgt.

Al met al ook op de weg komt u de schroeven van Peco Douwes Group tegen. Wij leveren een breed pakket aan specialistische schroeven, voor elke toepassing de juiste schroef. Houd ons in de gaten, blijf alert!

Aanmelding
Deel dit verhaal: